Kategori: Genel
Lojistikte İstifleme Nedir? Lojistikte istifleme, depolama alanlarında malzemelerin düzenli, erişilebilir ve güvenli bir şekilde yerleştirilmesini sağlayan yöntemlerin tümüdür. Doğru istifleme yöntemleri, depo yönetiminde verimliliği artırırken iş güvenliğini de maksimum …
Tersine Lojistik (Reverse Logistics) Nedir? Tersine lojistik, bir ürünün tüketiciden tedarik zinciri boyunca geriye doğru hareket etmesini ifade eden bir süreçtir. Bu, ürünlerin iadesi, geri dönüşümü, yeniden kullanımı, tamiri …
Serbest Bölge Nedir? Serbest bölgeler, bir ülkenin sınırları içinde yer alan ancak ticari, mali ve ekonomik anlamda daha esnek düzenlemelere sahip özel alanlardır. Bu bölgeler, genellikle ihracatı teşvik etmek, …
Lashing Nedir ve Neden Gereklidir? Lashing, lojistik ve taşımacılık sektöründe yüklerin sabitlenmesi için kullanılan bir tekniktir. Deniz, kara ve hava taşımacılığında, yüklerin hareket etmesini, kaymasını veya devrilmesini önlemek amacıyla …
FCA (Free Carrier – Taşıyıcıya Masrafsız) teslim şekli, uluslararası ticarette sıklıkla kullanılan ve satıcının, malları belirlenen noktada taşıyıcıya teslim ettiği bir teslim yöntemidir. Bu yöntemde, satıcı ihracat gümrük işlemlerini …
Mesleki yeterlilik belgesi alabilmenin şartları neredeyse bir bölüm için aynıdır ancak farklı olan SRC belgeleri de yer alır. Yalnızca SRC4 belgesi için belirlenmiş olan SRC4 alma şartları ise şu şekildedir. SRC …
Çeki Listesi (Packing List), ihracatta kullanılan ve ihracat beyannamesi, gümrük beyannamesi ve konşimentoda beyan edilen malların detaylı dökümünü içeren bir belgedir. Bu belgede; Çeki Listesi Nasıl Hazırlanır? İhracatta kullanılan …
Evrende yer kaplayan her bir maddenin belli bir hacmi ve kütlesi olduğunu biliyoruz. Kütle maddenin hacim ya da diğer özelliklerine bağlı olmaksızın farklı maddelerin miktarlarını karşılaştırmak için güvenilir bir …
Beko Loder ve ataşmanlar ile farklı malzemeleri yükleme tünel kazma gibi işlemler güvenli bir şekilde yapılır. Beko-Loder kontrol ve bakımını yapma bilgi ve becerisine sahip olan nitelikli kişilere operatör …
Modelistlik kursu kaç ay sürer? diye bakıldığında; kursun süresi 7 ay olup bilgisayarlı modelistlik eğitimi 3 ay, elde kalıp eğitimi ise 4 ay sürmektedir. Eğitim tamamlandıktan sonra kursu en baştan …